ОСП работи. Работи за българските фермери”, заключи директорът на Института за аграрна икономика доц.д.р Божидар Иванов в изказване на Празника на земеделската наука.

Според него  причината за търсенето на по-зелени и по-устойчиви практики, обвързани с опазването на околната среда, са амбициозна задача, която Европа си поставя.

“Много нови неща в цяла Европа“, подчерта той.  „Всички те, които се случиха от парламентарните избори, включително и през 2018-а година, влизането в ЕП на повече зелени партии и зелени движения, поставянето на акцента занапред, не само върху земеделието, но и върху  всички области на  енергетика, транспорт и т.н., върху зеленото, върху екологията и климата, повдигат  много въпроси, които в сегашната ОСП ги нямаше или бяха много по-слабо застъпени. Новите неща са твърде амбициозни, което пък поражда вътрешни неизгладени и неизчистени въпроси”, отбеляза доц.д-р Божидар Иванов.

Това е част от изявлението на доц.д-р Божидар Иванов по време на Празника на земеделската наука, организиран от ССА, цитирано в статия на Агри.бг : „Устойчивостта и рентабилността са ключови за земеделието след 2020-та, в която като подзаглавие се подчертава, че „Аграрната наука е в основата на ОСП и трябва да се развиват в унисон“.

Кликни върху подчертаното и ВИЖ цялата статия в Агри.бг