Христос Воскресе!

Предчувствието за възкресната сила за всички творения, още в навечерието на Великденските празници, бе донесено от учените от Института по декоративни и лечебни растения. Те избраха мястото, на което да предложат отгледани от тях цветя – сградата, в която работят и учените от Института по аграрна икономика. С уверение, че срещите на наука и практика винаги са полезни и дори – красиви.

Съкъз, мушкато, калибрахое, циклама, примула, много целегодишни и лечебни растения, най-различни видове  билки – риган, ароматна мента, ириси. И още – голяма площ /250 дка картофи /, домати от сортовете: „Кримски черен“, „Розова магия“, „Калина“, „Момини сълзи“, „Сърцето на Албенга“ и „Ръгби“… Това е само част от „репертоара“в оранжерията на Института по декоративни и лечебни растения в с. Негован, с гарантирана и научно проверена стойност.  Уверението на Светлана Костадинова, лаборант и Гергана Христова, домакин, пред сградата на ИАИ, звучаха убедително, доказано с някои от резултатите.  Това, разбира се, трябва да се провери на място. А  какво по-добро време да се направи, от светлите дни след Великден, а и през целия май – месецът на просветата и цветята. На покълналата и разцъфтяла светлина.

Фотогалерия за изложението пред ИАИ. Последната снимка е от „Страничката за усмивки“ на Института по декоративни и лечебни растения.  Страницата за Великденския поздрав подготви: Ваня Манолова.

С пожелания за животворна сила и здраве на учените от ССА и близките им.