Седмица на Университетската наука

На 16 март 2021 г. в Белгородския университет по коопериране, икономика и право в рамките на „Седмицата на университетската наука“ се проведе пленарна сесия на Международната научно-практическа конференция „Актуални проблеми на икономиката в контекста на глобалните предизвикателства“.

Главен асистент, доктор по икономика Ангел Саров от Института по аграрна икономика, в своя доклад на тема „Оценка на управленческата (governance) устойчивост на земеделските предприятия в България“ направи оценка на на управленческата устойчивост на земеделските стопанства въз основа на различни критерии: специализация; местоположение, спрямо различни екосистеми и региони; по пол и възрастова структура на мениджърите и др. Докладът определи посоките на повишаване на управленческата устойчивост в земеделието: подобряване и адаптиране на селскостопанската политика към политиката на ЕС, в съответствие със спецификата и нуждите на земеделските производители; хармонизация на селскостопанската политика; засилване на контрола върху прилагането на политики в селскостопанския сектор и др.

На конференцията приветствено слово произнесе първият заместник-ректор по научната работа на Белгородския университет по коопериране, икономика и право, доктор по икономика, професор Елизавета Евгениевна Тарасова. От името на ректора на университета, доктор по икономика, професор В. И. Теплов, тя поздрави участниците в конференцията и отбеляза особената важност на укрепването на научните дейности в рамките на обявената Година на науката и технологиите, съобщава сайтът на Белгородския университет по коопериране, икономика и право. Тя отбеляза, че в рамките на Седмицата на науката университетът провежда научни конференции, кръгли маси и секции по икономически, правни, технически, социологически, педагогически и други отрасли на науката.

В пленарната сесия участваха учени от: Белгородския университет по копериране, икономика и право, Беларуския търговско-икономически университет за потребителски кооперации, Университет Брунел (Лондон, Великобритания), Сибирски университет за потребителски кооперации, Институт по икономика и търговия, Таджикска държава,  Търговски университет (Худжанд), Институт по аграрна икономика (Република България, София) и др.

Информацията за конференцията и участието на представителя на ИАИ е резюмиран текст от публикацията на сайта на Белгородския университет по коопериране, икономика и право.  Повече за изказванията и докладите на конференцията  можете да прочетете тук:/кликни върху подчертаното/

http://www.bukep.ru/index/2/6073/6125/6154