Авторите  са проф.д-р Храбрин Башев и  доц.д-р  Божидар Иванов. Издателството  Nova Science Publishers, New York, което  помества глава за Аграрното използване на утайките от ПСОВ в кръговата икономика на България.

Bachev H., B.Ivanov (2021): AGRICULTURAL SLUDGE UTILIZATION IN BULGARIAN CIRCULAR ECONOMY, in Progress in Economics Research. Volume 48, Albert Tavidze (Editor), Nova Science, 53-86.

ISBN: 978-1-68507-308-4

Progress in Economics Research. Volume 48

Двамата учени участват и в ръководството на проекта за  „Социално-икономическа ефективност от използване на утайките от ПСОВ в селското стопанство“/АГРОРИНГ/към ФНИ, в партньорство с НЦОЗА, който навлезе във втория си етап. Предстои да се направи анализ на въздействието на утайките и чрез ползите и разходите да се оценят социално-икономическите ефекти от използването им в земеделието. В Категория „Проекти“ на този Уебсайт може да проследите публикации за  хода на проекта, работата на терен и представянето му на Осмата международна научна конференция „Земеделие и снабдяване с храни. Пазари и аграрни политики“.